sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Tu esti matur?

Hai sa vorbim putin de maturitate..hai sa vorbim putin de ce trebuie sa facem in viata, pentru a deveni oameni maturi si cu "mintea la cap". Eu vad maturitatea ca pe o intruchipare a obiectivitatii absolute. Esti matur cand observi tot din jurul tau, dar preiei doar ce te avantajeaza. Esti matur daca fiecare decizie a ta este gandita de 2 ori inainte de a fi aplicata. Esti matur daca concepi viata ca pe un ciclu neintrerupt. Esti matur daca reactionezi "cu cap" la orice situatie care te da peste cap. Esti matur daca gandesti limpede oricand, oriunde, indiferent de ipostaza.
Insa ce este viata fara imaginatie? Imaginatia este acel ceva care te face sa crezi in lucruri deseori imposibile, insa iti da acel sentiment sublim numit "speranta". Ce este viata fara speranta? Imaginatia implica subiectivitate totala, nu?. Deci ce este viata fara subiectivitate?
Ce este viata fara greseli? Daca ai avea o viata fara greseli, inseamna ca ai fi inchis intr-un cerc al  notoritatii. Nu ai gusta libertatea de a alege, nu ai gusta spirtul unei certe, dar nici dulceata impacarii. Deci, ce este viata fara alegeri pripite?
Ce este viata fara graba? Daca nu te-ai pripit niciodata in vita ta, inseamna ca nu ai invatat niciodata nimic din situatiile prin care ai trecut. Omul mereu invata cand greseste si niciodata cand procedeaza bine. Omul greseste uneori constient, doar pt deductia invataturii care o preceda. Deci, ce este viata fara decizii luate in graba?
Ce este viata fara abateri? Majoritatea regulilor morale sunt facute pentru a fi incalcate. Nu poti gusta viata, daca nu sari macar o data peste pancarda pe care scrie "Interzis". Deci, ce este viata fara diferente?
Ce este viata fara emotie? Nervi, suparare, suferinta, amaraciune, dezamagire, toate aceste negativitati fac parte zilnic din viata noastra. Daca nu ar exista ele, am fi goi. Pozitivitatea este mereu consecinta undei stari negative. Pozitiv esti in momentul in care ai depasit un moment negativ. Deci, ce este viata fara sentimente?

Acum, te intre eu pe tine cititorule, tu esti matur?

4 comentarii:

  1. Nu, nu suntem maturi, cu totii facem greseli chiar fara sa ne dam seama. Uneori facem greseli datorita sentimentelor. Foarte frumos ;):)

    RăspundețiȘtergere
  2. macar sa invatam din acele greseli ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa iertam greseala ce merita iertata...:|

    RăspundețiȘtergere
  4. nici o greseala nu mai merita iertata ;)

    RăspundețiȘtergere