miercuri, 2 ianuarie 2013

Prietenia..

Si-am zis ca nu va mai incant cu nimic, insa am avut o sugestie care mi-a facut creativitatea s-o ia razna. O sa incerc sa va spun acum despre un aspect al vietii foarte important, un aspect care se bazeaza pe incredere, loialitate si totodata respect.
Vreau sa discut despre PRIETENIE. Ce este, dragii mei, prietenia? Inainte de a incepe un raspuns proactiv in subconstientul vostru, asteptati sa cititi in intregime acest articol.
Dupa cum bine stiti, absenta a ceva, a cuiva doare. Nu conteaza ca este o pereche de ochelari scapata sub pat, un bishon pierdut in parc si sotul unei vaduve. Oricui, in viata asta, i-a lipsit ceva cel putin o data. Si a durut al dracu de tare. Insa, durerea..cand este la apogeu..are vreun remediu? Adica daca poti face ceva sa nu mai doara, ai face, nu? Dar daca poate CINEVA  sa faca ceva sa nu mai doara? Sau cel putin sa amelioreze durerea, transformand-o in delasare si poate chiar in resemnare. Ei bine, acel CINEVA este un prieten. Prietenul este o persoana care stie ca te-ai culcat devreme pt ca erai obosit, si totusi te suna sa-ti povesteasca de ce a patit in club. Prietenul stie cand nu ai bani, si totusi te invita in oras la o bere. Prietenul stie ca in umbra zambetului tau dispretuitor zace un regret imens. Prietenul cunoaste cele mai ascunse scorburi ale sufletului tau, si totusi nu se sperie de intunecimea lor. Prietenul..este prieten.
Insa, dupa cum bine stiti, prietenia nu este vesnica. Nu a fost, nu va fi. Punct. In momentul in care esti pieten cu cineva, creati in jurul vostru un cerc(de interese, de valori, de anturaj etc). Ei bine, in momentul in care ceva din exterior ce nu este comun ambelor parti ci doar uneia, intervine in cerc, at circuitul inchis dispare si prietenia devine transparenta, in timp evaporandu-se si lasand 13 ani de amintiri. Astfel, o masina noua, o mutare de domiciliu sau chiar un nou iubit poate destrama o prietenie legata de ani de zile. Partea frustranta insa nu e asta, pentru ca orice realist ar sti ca orice lucru bun isi va gasi sfarsitul. Partea frustranta este ca a durat zeci de ani sa faci un nod, si dureaza 1 minut sa tai ata cu un cutter. Asta doare, asta macina sufletul uman.
Noi, oamenii, suntem frustrati mai mereu, motivele fiind cel putin infantile. Insa in momentul in care chiar ai un motiv demn de frustrarea ta, at DOARE. Atunci simti pe de o parte regret si suferinta. Atunci oftica devine paranoia. Toate acestea, pana cand intervine resemnarea..aici s-a incheiat tot. Va ramane o flacara plapanda in sufletul tau. Speranta.

2 comentarii: